Osiguranje vozila kao obostrani vid sigurnosti!

  • Lakša naplata štete.
  • Brže okončanje odgovornosti.
  • Savesno poslovanje i usluga.

Osiguranje rent a car vozila – Kombinovano kasko osiguranje sa učešćem u šteti

Kombinovano kasko osiguranje sa učešćem u šteti

Sva rent a car vozila su osigurana od autoodgovornosti(obavezno osiguranje ) i sva imaju kombinovano kasko osiguranje sa učešćem u šteti ukoliko je štetu prouzrukovao najmoprimac ili NN lice . Učešće u šteti se obraćunava podva osnova apsolutno učešće i relativno učešće najmporimca u šteti.

APSOLUTNO UČEŠĆE

Apsolutno učešće je iznos koji je klijent dužan da plati za štete na vozilu i koje osiguranje na pokriva. Iznos apsolutnog učešća je definisan na ugovoru o najmu kao iznos depozita i koji se naplaćuje sa kreditne/debitne kartice ili gotovinski. Ukoliko je dođe do štete u kontaktu sa drugim vozilom, potrebno je pozvati policiju.

RELATIVNO UČEŠĆE

Iznosi 10% od tržišne vrednosti vozila (po zvaničnom katalogu osiguravajuće kuće ) i naplaćuje se klijentu u slučaju totalne štete prouzrukovane njegovom krivicom. Kombinovanim kasko osiguranjem obuhvaćeni su : saobraćajna nezgoda (sudar, udar, prevrtanje, iskliznuće, kao i ostala oštećenja vozila prouzrokovana od iznenadnih događaja pod dejstvom mehaničke sile, nezavisno od volje vozača), oštećenja prouzrokovana iznenadnim termičkim ili hemijskim delovanjem spolja, požara, udara groma, grada, explozije, pada vazdušne letilice, zemljotresa ili na drugi način. Za prijavu štete po kasko polisi neophodan je policijski zapisnik. Potrebna je prijava za svaki štetni događaj, štetu. Trošak izdavanja policijskog zapisnika i drugih administrativnih troškova snosi klijent. Trošak izdavanja novih registarskih tablica, saobraćajne dozvole, registracione nalepnice i zelenog kartona ne pokriva osiguranje i trošak snosi klijent. Klijent nije pokriven kombinovanim kasjo osiguranjem u sledećim slučajevima:a. )Ukoliko neovlašćeno da drugom licu da upravlja vozilom, b.) ukoliko upravlja vozilom pod uticajem alkohola ili droga, c.) ukoliko je vozio neprilagođenom brzinom ili van asfaltnog puta,  d.) ukoliko je prekršio saobraćajne propise i zakone zemlje gde se nezgoda desila, e.)nesavesno postupanje sa vozilom, f.)ukoliko je vozilo pparkirano van predviđenog mesta za parking, g.) ukoliko prenosi građevinskimaterijal, zapaljive tečnosti, hemijske supstance itd, h.) ukoliko izgubi ključeve i dokumenta ili ukoliko dođe do krađe vozila kao posledice gubljenja ključeva.

PRAVA I OBAVEZE U SLUČAJU SUDARA ILI ŠTETE NA VOZILU (CDW)

Za štete na vozilu je odgovoran najmoprimac bilo da su nastale njegovom ili krivicom NN lica ( u slučaju da je vozilo oštećeno od strane nepoznatog lica).

Rent-a-car vozilo je osigurano od:

  • a) autoodgovornosti
  • b) kombinovano kasko osiguranje (sa relativnim ili apsolutnim učešćem)

Apsolutno učešće je ono koje plaća zakupac u visini depozita naznačenog na ugovoru o najmu (200-500 eur), a relativno iznosi 10% od procenjene štete na vozilu od strane zvaničnog servisa ili osiguravajuće kompanije. Osiguravajuća kompanija ima pravo da poveća učešće klijenta do 100% ukoliko je do štete došlo kao posledica prekoračenja dozvoljene brzine, kršenja propisa, vožnje u alkoholisanom stanju i sl.

Zakupac može da izbegne ovu odgovornost plaćanjem CCI – complete cover insurance uz ulov da šteta nije nastala kršenjem saobaćajnih propisa. Svaka šteta na unutrašnjosti vozila, gumama, donjem postroju automobila, ključevima nije pokrivena CCI osiguranjem i nju zakupac plaća 100% od cene. CCI oslobađa zakupca učešća u šteti plaćanjem 55,85, 105 eura po najmu u zavisnosti od vrste vozila i perioda najma. Važi za jednu prijavu štete uz obavezan policijski zapisnik. Eventualna druga i svaka sledeća šteta tarifiraju se zasebno, zavisno od učešća (od 200-500 eur).

Posetite nas

RADNO VREME:
Pon - Pet: 09-17h
Subota: 09-17h

Cara Dusana 260, Zemun SRB

+381 63 287 388
+381 11 316-8623
+381 63 272 494

Pišite nam

office@rentacardiscount.rs