uslovi korišćenja vozila

Generalne informacije za iznajmljivanje rent a car vozila u Beogradu...

Zakupac je dužan da plati 100% kataloške vrednosti vozila osim ako krađu prijavi lokanoj policijskoj stanici , poseduje zvanični policijski izveštaj, original ključeve i saobraćajnu dozvolu, platiće 10% kataloške vrednosti. Zakupac je dužan da uvek zaključa vozilo, da saobraćajnu dozvolu i ključeve ne ostavlja u vozilu. Gubitak dokumenata, registarskih tablica i ključeva nije pokriven osiguranjem.

Uslovi korišćenja

Depozit

Za iznajmljivanje vozila obavezan je deposit -predautorizacija kreditne kartice (Viza, Master card). Minimum 200, a maksimum 500 Eura. Najam se plaća unapred, prilikom preuzimanja vozila, deposit ne ulazi u cenu najma.
Oslobadjanje autorizacije vrsi se po povratku vozila u prisustvu klijenta.

Gorivo

Potrošeno tokom rentiranja plaća zakupac.Discount rent a car isporučuje vozilo sa punim rezervoarom, i klijent je duzan da vrati vozilo sa punim rezervoarom kao i prilikom preuzimanja.
U slučaju da zakupac vrati vozilo sa manje goriva  Discount rent a car ima pravo da naplati 10 eura za troškove, kao i cenu goriva. Šteta na vozilu prouzrokovana korišćenjem neodgovarajućeg goriva pada 100% na teret zakupca i nije pokrivena dodatnim CCI osiguranjem.

SAOBRAĆAJNE I KAZNE ZA PARKIRANJE

Kazne koje su posledica kršenja saobraćanih propisa su isključivo odgovornost zakupca. Ukoliko ih zakupac ne prijavi naša usluga plaćanja kazni je 15 eura.
Kazne saobraćajne i komunalne policije su 10 puta skuplje za službena vozila.

DODATNO OSIGURANJE

Plaća se posebno i oslobađa zakupca učešća u šteti, plaćanjem 55, 85  ili 105 eura po najmu u zavisnosti od vrste vozila i vrste najma. Eventualna druga i svaka sledeća šteta se tarifiraju zasebno, po učešću u depozitu. CCI osiguranje važi samo za jednu prijavu štete (uz obavezan policijski zapisnik) tokom perioda najma. Discount rent a car nije u obavezi da obezbedi zamensko vozilo ukoliko zakupac ošteti automobil svojom krivicom. Štete nastale lošom vožnjom ili nepažnjom nisu pokrivene CCI osiguranjem. Dodatno osiguranje oslobađa korisnika minimalnog učešća od10% od kataloške vrednosti u slučaju krađe. Plaća se posebno i oslobađa zakupca svih finansijskih odgovornosti pod uslovom da poseduje policijski zapisnik, originalne ključeve i saobraćajnu dozvolu. Cena dodatnog osiguranja zavisi od kategorije vozila i perioda na koje je iznajmljeno.

OBAVEZE U SLUČAJU KRAĐE VOZILA

Zakupac je dužan da plati 100% kataloške vrednosti vozila osim ako krađu prijavi lokanoj policijskoj stanici , poseduje zvanični policijski izveštaj, original ključeve i saobraćajnu dozvolu, platiće 10% kataloške vrednosti. Zakupac je dužan da uvek zaključa vozilo, da saobraćajnu dozvolu i ključeve ne ostavlja u vozilu. Gubitak dokumenata, registarskih tablica i ključeva nije pokriven osiguranjem.

Dodatni vozač

Gratis. Minimum 23 (21) godine i posedovanje vozačke dozvole minimum 3 godine.

Sedište za dete

Prvo sedište je besplatno, drugo se plaća 20.00 € po najmu ( Do 30 dana) .
Pomoćno sedište (booster): prvo je besplatno, drugo 5.00 eur po najmu.

Lanci za sneg

Klijentima obezbeđujemo lance za sneg dostupne u vozilu besplatno,u slučaju korišćenja naplaćuju se 10 eur po najmu.

U slučaju oštećenja lanaca za sneg, klijent snosi 100% trošak, osiguranje ne pokriva gubitak ili oštećenje lanaca za sneg.

GPS

  • Besplatno korišćenje.

    Šteta ili gubitak uređaja nije pokrivena osiguranjem, klijent snosi 100% trošak u slučaju oštećenja ili gubitka.

Noćna isporuka / prijem:

(20:00 – 08:00) naplaćuje se 20.00€ u dinarskoj protivrednosti. Nedeljom i praznicima isporuka i prijem vozila se takođe naplaćuje 20.00 € u RSD.

(17:00 – 20:00) radnim danima – moguće preuzimanje/vraćanje vozila po dogovoru uz moguću doplatu.

Prelazak granice

Prelazak granice je dopušten uz saglasnost Discount rent a car. Odlazak u pojedine zemlje nije dozvoljen: Albanija, Kosovo, Turska, Rusija, sve zemlje bivšeg SSSR, Francuska, Španija, Holandija, Belgija. V.Britanija, Skandinavske Zemlje, Kipar I Malta.

Neograničena kilometraža važi samo za teritoriju Srbije i najmove od minimum 4 dana.
Cene za inostranstvo su sa uključenih 250km u proseku dnevno.

Starost vozača:
Donja granica je 23. godine , gornja je 70.
Uz kupovinu CCI osiguranja donja granica je 21. a gornja 75. godina.

PDV - Porez

U sve cene je uračunat porez 20%. Sve usluge se naplaćuju u RSD po zvaničnom srednjem kursu NB Srbije.

Pranje vozila i šteta na enterijeru

Pranje kola se naplaćuje 6.00 eur, osim ako unutrašnjost vozila nije veoma prljava, tada se naplaćuje 15.00 eur.

Hemijsko čišćenje unutrašnosti vozila se naplaćuje 25-50 eur.

Svaka šteta na enterijeru vozila, tapacirungu, sedištima se naplaćuje min.100 eur i nije pokrivena dodatnim CDW osiguranjem.

Starost vozača (23 - 75 god)

Donja granica je 23. godine , gornja je 70.
Uz kupovinu CCI osiguranja donja granica je 21. a gornja 75. godina.

Vozačka dozvola

Posedovanje vozačke dozvole najmanje 3. godine .

Minimalni period iznajmljivanja automobila

Minimalni obračunski period je 1 dan / 24h. Svako kašnjenje u odnosu na dogovoreno vreme se dodatno naplaćuje kao sledeći dan. Ukoliko zakupac skrati ugovoreni period najma, DISCOUNT RENT A CAR BEOGRAD zadržava pravo da naplati penale u visini tri dana najma. 

Promena rezervacije

Rezervaciju je moguće promeniti ili otkazati 24 sata pre početka najma bez naknade.
Za otkazivanje rezervacije kraće od 24. sata Discount rent a car ima pravo da naplati 50 eura za troškove rezervacije.

TROŠKOVI NASTALI USLED MEHANIČKOG KVARA NA VOZILU​

DISCOUNT RENT A CAR nije odgovoran za troškove najmoprimca nastale usled mehaničkog kvara na vozilu ( kao što su troškovi smeštaja, avio / brodske / autobuske ili železničke karte, kao ni za troškove ne ispunjenja bilo kog drugog turističkog ili poslovnog plana i programa. Najmoprimac nije dužan da plati dane najma koje nije koristio u slučaju kvara na vozilu. Najmoprimac je dužan da obavesti DISCOUNT RENT A CAR BEOGRAD o problemu na vozilu i preduzme sve neophodne radnje da ne dodje do veće štete, prijavi bilo koje upozorenje na vozilu ( kontrolnoj instrument tabli),proveri stanje vozila u servisu ukoliko nije u mogućnosti da doveze vozilo u DISCOUNT RENT A CAR  BEOGRAD  na proveru, u što kraćem roku. Sva naša vozila imaju 24h pomoć na putu AMSS članstvo za Srbiju i Evropu.​

Obaveza zakupca

Zakupac treba da vodi računa o iznajmljenom vozilu. Nije dozvoljena vožnja van puta, trkanje, reli, šlepovanje drugih vozila, pozajmica vozila drugom licu. Striktno je zabranjena svaka vrsta zamene delova i bilo kakvog prepravljanja. Svaka zamena se vodi kao šteta koja će biti naplaćena zakupcu. U slučaju da zakupac vrati vozilo blatnjavo ili veoma prljavo, troškovi pranja će se naplatiti zakupcu. Isto važi i za unutrašnjost iznamljenog vozila. Takođe zakupac je dužan da prijavi svako upozorenje kontrolnih instrumenata i drugih eventualnih nepravilnosti, iste proveri u najbližem servisu. Svakih 2000Km zakupac je dužan da proveri tečnosti ( nivo ulja, nivo rashladne tečnosti, pritisak u gumama ) u lokalnom servisu ili sam na benzinskoj stanici. Dolivanje tečnosti će biti kompenzovano po isteku najma. DISCOUNT RENT A CAR ne snosi odgovornost u slučaju pregorevanja sijalice signalizacije ili svetala farova, klijent je dužan da ih zameni u lokalnom servisu. Ukoliko klijent ne vrati vozilo u dogovorenom periodu, svaki naredni dan će biti naplaćen po ceni za jedan (1) dan iz cenovnika, ugovor je moguće produžiti uz prethodnu saglasnost DISCOUNT RENT A CAR-a.

Za sve moguće sporove nadležan je sud u Beogradu

Posetite nas

RADNO VREME:
Pon.-Pet: 09-17h,
Subota:09-17h

Cara Dušana 260, Zemun SRB

pozovite nas

Možete nas kontaktirati putem mobilnog telefona, viber i whatsapp pozivom, ili standardnim pozivom putem fiksnog broja

+381 63 287 388
+381 11 316-8623
+381 63 272 494

Pišite nam

Možete rezervisati Vaš automobil u DISCOUNT RENT A CAR ekspoziturama i putem E-mail poruke.

office@rentacardiscount.rs